La Princesa Ratolina també pot ser una super saiyan.

Aquest any sóc l’encarregada de fer tot l’àmbit artístic, tant musical com plàstic, a la classe de 4t.  I durant dues sessions he realitzat una activitat molt bonica que crec que pot ajudar molt a treballar una dinàmica de classe que ajuda a respectar el treball i l’obra expressiva dels companys d’una forma molt empàtica.

L’activitat que he realitzat ha sigut la següent:

Jo sóc molt fan de Dani Miquel i en un dels seus CD’s de Musiqueries té una gravació molt bonica d’un conte musical que es diu La Princesa Ratolina. Doncs aquest conte és el suport amb el qual he realitzat l’activitat.

Abans de dir de què tractava l’activitat els vaig fer escoltar el conte. I tot s’ha de dir que l’han estat demanant més vegades perquè els agrada molt.

Bé, a partir de l’escolta del conte els vaig dir que havien de dibuixar la Princesa Ratolina, protagonista d’aquesta història, tal  com se la imaginaven.

Vam fer esbossos i una vegada estàvem contents amb el disseny el vam passar a net a paper de dibuix. La roba de la Princesa la vam fer amb la tècnica del collage. Els vaig portar molts papers amb moltes textures diferents i ells van elegir el que més els agradava.

Una vegada tots els companys i companyes han acabat la seua princesa particular els vam exposar tots a la pissarra i els vaig fer reflexionar amb les següents preguntes:

  • Hi ha dues princeses iguals?
  • Si hi ha que s’assemblen per què creieu que és? (solia ser per què eren companyes assegudes juntes)
  • Tots ens imaginem les coses diferents perquè tots som diferents. Creieu que hi ha un dibuix millor o pitjor que l’altre?

Van estar fent reflexions molt interessants però la que més em va agradar va ser la següent: «Potser t’agrade més un dibuix que altre però no significa que siga millor o pitjor».

Empatia, sensibilitat i respecte.

 

Una altra activitat divertida que podeu fer desprès, és preguntar-li al tutor o tutora, o algun altre company que estiga en el grup, de qui creu que és cada dibuix. Més d’una sorpresa tindrà.

3 respuestas a “La Princesa Ratolina també pot ser una super saiyan.”

  1. Quina preciositat d’activitat!! Jo també sóc fan de Dani Miquel i la princesa Ratolina em té el cor robat! Gràcies per compartir i enhorabona per la idea! BeaTriu

    1. Moltes gràcies! Què bonic és quan em dieu que vos agraden les idees 🙂

  2. Molt xulo!! Jo amb tu em vull casar…jeje

Los comentarios están cerrados.