Piratas del Caribe

Hola mestres Patapumers! Vist l’èxit que va tindre el vídeo dels alumnes de 6è tocant Piratas del Caribe al meu perfil d’Instagram vos d’eixe la partitura que vaig fer servir. Si feu clik en la imatge podreu accedir a la web d’on la vaig trobar.

 

Vam fer un treball previ sobre la lectura dels pentagrames. Fixant-nos en els números que hi ha al principi de cada pentagrama ens vam preguntar què eren i per a què servien. Algun que altre ja s’olorava que eren la numeració dels compassos.

La vam practicar tots als xilos i metal·lòfons a poc a poc i sense pressa. Primer ritmes amb percussió corporal i després lectura de les notes al pentagrama. La vaig dividir en seccions i així era més fàcil organitzar-se. En el compàs 25 fèiem un calderó al silenci i tornàvem al principi i acabàvem al compàs 9 fent un ritardando.

Després de treballar tots amb els instruments de placa la melodia vam repartir els instruments de petita percussió (claus, plats, bombo, bongos, triangles i caixa xina)  i van ser ells els que van decidir quins ritmes «quedaven bé» i els vam traduir a llenguatge musical. Els que es veien segurs amb la melodia es van quedar amb els instruments de placa.

No sé si m’he explicat bé!! Espere que vos servisca i que gaudiu molt tocant-la! És molt satisfactori veure com avancen i aprenen a llegir el pentagrama.