Programes d’edició de vídeo

Hola Patapums! Sou alguns els que m’heu preguntat per editors de vídeo perquè aneu una miqueta perduts. La veritat és que jo no sóc una experta, solament vos puc parlar d’allò que conec o que he conegut quan he buscat a internet editors de vídeo que s’acoplara al que jo faig. Però el primer consell que vos vull donar és: PACIÈNCIA. No aneu a saber editar en dos minuts ni molt menys. Cap editor de vídeo és fàcil al principi. El truqui és anar provant i provant fins pillar-li el punt. La sort que tenim és que hi ha tutorials a youtube de pràcticament tot i d’edició de vídeo més encara. (És com he aprés jo a editar)

La primera qüestió que heu de plantejar-se és si aneu a editar el vídeo en un dispositiu mòbil, ja siga el telèfon o una tableta, o l’ordinador.

 

Les aplicacions que més utilitze per als meus dispositiu mòbils són:

I d’altres que he sentit parlar:

 • VivaVideo
 • Filmora versió andriod

Actualment el que utilitze, sobretot per a instagram, és Inshot. És molt predictiu i et dóna moltes possibilitats a l’hora d’editar.

 

 

A l’ordinador jo utilitze el programa Sony Vegas PERÒ no estic massa contenta amb ell. En part ho estic perquè ja són 3 anys utilitzant-lo i ara sóc molt ràpida editat els vídeos (de forma molt bàsica) però moltes vegades com que és una miqueta complicat m’atabale i no acabe fent el que m’agradaria.

Per això he estat un temps fent una búsqueda de programes que siguen més fàcils de treballar i que em dónen el resultat que vull. I el que he trobat és això:

 • Filmora
  Filmora és un programa que he provat i m’ha agradat molt perquè és molt intuitiu i fàcil de manipular. Jo el considere el CANVA de l’edició de vídeo. L’única cosa és que la versió gratuïta, quan exportes el vídeo, et deixa una marca d’aigua ben gran al vídeo final. Però té uns plans de pagament que són molt barats comparant-ho amb les llicències de programes d’edició de vídeo professionals. I creieu-me quan vos dic que és molt barat.
 • DaVinci Resolve 16
  Aquest programa té dues versions. Una que és de descàrrega gratuïta i una altra més completa que és de pagament. Amb la gratuïta teniu materials i recursos de sobra per a fer els vostres vídeos. El millor de tot és que hi han un fum de tutorials per a aprendre a utilitzar-lo.

  Ací vos deixe un que és un curs sancer:

Filmora, com vos he dit anteriorment, sí que l’he provat, de fet vaig editar el vídeo fent el tutorial de com penjar els vídeos a Youtube amb ell, però a l’exportar l’arxiu surt la marca d’aigua i queda ben poc discreta. De manera que el vaig tornar a editar amb el Sony Vegas però no descarte adquirir el pla Ilimitat de Filmora per 60€. A mi almenys sí que em paga la pena perquè em va agradar molt a l’hora d’editar i de les opcions que tenia per posar efectes, cartells i animacions. Ara falta posar-me amb DaVinci per veure què tal va i faré una tria del que més m’agrade per fer els vídeos per al meu canal de Youtube.

Vos he deixat enllaçades les aplicacions i els programes a les seues webs i tutorials. Només heu de fer clic al nom corresponent.

Ja em direu com vos va l’aventura de l’edició de vídeo! M’encantarà saber la vostra opinió. Espere haver sigut d’ajuda.

 

Teresa

Una respuesta a “Programes d’edició de vídeo”

 1. Hola Teresa, enhorabona per tot el treball que estàs fent!
  Pregunte….
  el domini patapumpampam.com és propi? Estàs pagant anualment per ell?
  sino és així…com ho has fet?
  un altre dubte que tinc….
  quin editor de fotos utilitzes per retallar les fotos i que queden amb eixa silueta blanca?
  m’agrada’t molt el disseny!
  El logo també l’has fet amb el canva?

  Gràcies! A cuidar-se!

Los comentarios están cerrados.